نمای سرامیک خشک : این نما به عنوان یکی از خلاقانه ترین انواع نمای خشک در ساختمان، چند سالی است که وارد صنعت ساختمان ایران شده است و تاثیر قابل توجهی بر این صنعت گذاشته است.
نوع خاص زیرسازی و روشهای متنوع نصب نمای سرامیک خشک و مزایای پر شمار آن و همچنین طراحی و رنگهای مختلف سرامیک نما باعث جلب توجه مهندسین عمران و معماران شده است و بدین ترتیب اجرای سرامیک خشک نما توانسته جای خود را به خوبی در نمای ساختمان های اداری ، مسکونی و ویلایی باز کند .
نمای سرامیک خشک نوعی خاص از نمای ساختمان است که در آن متریال اصلی نصب شده روی دیوارها ، سرامیک است. کاربرد کلمه خشک در این نوع نما از آنجا مورد اهمیت قرار میگیرد که در اجرای این نوع نما از مصالح سنتی مانند سیمان و ماسه استفاده نمیشود و متریال زیرسازی آنها از ترکیب آهن و آلومینیوم و اتصالات عمدتا ضد زنگ ( همانند استیل ، گالوانیزه و آلومینیوم ) طراحی و ساخته میشود .
انواع نمای سرامیک خشک
به طور کلی 2 روش جهت اجرای سرامیک خشک وجود دارد
. روش نمایان یا ویزیبل
. روش مخفی یا اینویزیبل
اجرای نمای سرامیک خشک با روش نمایان
در روش اجرای نمای سرامیک خشک به روش آشکار از قطعاتی موسوم به کلیپس که معمولا از فولاد ضد زنگ ساخته میشوند استفاده میشود که به ریل های الومینیومی ( زیرسازی نمای خشک ) در فواصل معین متصل میشود .
در واقع کلیپس ها نقش نگهدارنده سرامیک ها بر روی نمای ساختمان را بر عهده دارند و با توجه به اینکه این کلیپس ها در نمای ساختمان دیده میشوند ، به این روش سرامیک خشک کلیپسی یا نمایان اطلاق میگردد .
در این روش ابتدا استادها ( که معمولا از جنس فولاد بوده ) بر روی نما نصب شده و سپس رانرها ( ریل ها ) توسط براکت های گالوانیزه و یا آلومینیومی و پیچ های مخصوص به زیرسازی اصلی متصل شده و به صورت ریسمان و شاقول رگلاژ میشوند .
پس از آن کلیپس ها در فواصل معین با پیچ در داخل رانر جاگذاری و ثابت شده و سرامیکها با فواصل در نظر گرفته شده بر روی کلیپس ها سوار میشود .
از مزایای روش اجرای نمای سرامیک خشک کلیپسی به قیمت مناسب و سرعت اجرای بالا و از معایب آن میتوان به دیده شدن کلیپس ها در نمای ساختمان اشاره نمود که البته میتوان با روش همرنگ سازی کلیپس با سرامیک ها تا حدی از رویت شدن آنها در نمای ساختمان کاست .
همچنین معمولا جهت جلوگیری از تکان خوردن و لغزش سرامیک ها در نما ، از لاستیک های ای پی دی ام در پشت سرامیکها استفاده میشود .
نصب سرامیک خشک به روش مخفی یا اینویزیبل
در روش اجرای نمای سرامیک خشک به روش مخفی ، همانطور که اسمش پیداست اتصالات نگهداره پنل های در نمای ساختمان قابل رویت نیست و تا حدود زیادی نمایی یکدست از سرامیک با درز کم در نمای ساختمان قابل دیده شدن است .
در روش غیرنمایان دو سیستم کلی کیل و شیاری وجود دارد که در این مبحث به معرفی و تشریح آنها میپردازیم .
روش کیل در نصب نمای سرامیک خشک
در این روش پس از اجرای زیرسازی آهنی ( استادها ) و نصب ریل ها توسط براکتهای آلومینیومی و پیچ و مهره به سازه اصلی و رگلاژ آنها ، اتصالی موسوم به کیل در پشت سرامیک ها نصب میگردد که این اتصال کیل بر روی ریل ها جاگذاری شده و باعث اتصال سرامیک به زیرسازی میگردد .
از مزایای روش کیل میتوان به یکدست بودن نمای سرامیک خشک اجرا شده و عدم رویت اتصالات بر روی نما و از معایب آن به احتمال بالاتر ریزش تایل های سرامیکی ( در اثر شکست احتمالی ) و قیمت نسبتا بالای این سیستم اشاره نمود .
در اجرای تمامی سیستم های نمای سرامیک خشک بهتر است از نصب توری فایبر گلاس ( با چسب ) در پشت سرامیک ها جهت جلوگیری از ریزش تایل ها استفاده نمود تا در مواقع شکست احتمالی از ریزش آنها و ایجاد صدمات جانی تا حد امکان جلوگیری شود .
قطعه کیل به نوعی شبیه یک بولت است که با عملیات سوراخ کاری در پشت سرامیک های پرسلانی نصب و نقش نگهدارنده سرامیک بر روی نما را بر عهده دارد .
اجرای نمای سرامیک خشک به روش شیاری
روش شیاری در اجرای نمای سرامیک خشک دومین روش اجرای مخفی سرامیک خشک است که در آن از ابزار های شیار زن جهت اتصال و جا نمایی قطعه اتصال استفاده میشود .
در این روش دو شیار مورب و معکوس در پشت سرامیک زده میشود و اتصال آلومنیومی و یا استیل به وسیله چسب مخصوص در قسمت شیار خورده ثابت میگردد .
پس از آن سرامیک آماده شده بر روی رانرهای آلومنیومی سوار شده و قطعه فلزی در داخل رانر ها جاگذاری میگردد و سبب اتصال تایل سرامیکی بر روی نما میشود .
یکی از معایب اصلی این روش ضعیف شدن سرامیک در قسمت شیار خورده و احتمال شکست آن بر اثر ضربه و یا تکانه های احتمالی است و از مزایای آن میتوان به یکدستی نمای سرامیکی اجرا شده ، عدم رویت قطعه اتصال سرامیک به نما و قیمت مناسب تر آن نسبت به روش کیل است .
مصالح مورد نیاز جهت اجرای نمای سرامیک خشک
- پروفیل های آهنی که میتواند از مقاطع قوطی ، نبشی و یا ناودانی باشد
- رانرها و یا ریل های آلومینیومی
- قطعات اتصال از جنس آلومینیوم و یا استیل
- توری فایبرگلاس
- پیچ و مهره استیل و یا گالوانیزه
- براکت های آلومینیومی و یا گالوانیزه
- چسب های پلی اورتان و یا سیلیکونی
- تایل های سرامیک
انواع سرامیک خشک
سرامیک پرسلانی که معمولا جذب بسیار کمی ( نزدیک به صفر ) دارد و در انواع لعاب دار و بدون لعاب در بازار وجود دارد.
سرامیک مجوف و یا سوراخ دار که نسبت به سرامیک های پرسلانی دارای وزن کمتری است ولی در سیستم کیل و شیاری قابل استفاده نمی باشد.
ویژگیها و مشخصات اجرای نمای سرامیک خشک
مشخصات نمای سرامیک خشک :
- مقاومت بالا در برابر انواع شرایط جوی
- مقاومت بالا در برابر اتش سوزی
- مقاوم در برابر عوامل شیمیایی از جمله باران های اسیدی و سایر آلودگی ها
- سبکی سازه ای منحصر بفرد در مقایسه با سایر انواع نماها
- ظاهری مدرن و در عین حال مینیمال
- قابلیت اجرای طرح های پیچیده و خاص
- قابلیت ترکیب با سایر انواع نماهای خشک از قبیل کرتین وال ، پنجره ترمال بریک ، آجر و …
- سهولت تعویض تایل های سرامیکی در صورت شکست احتمالی
- القای جلوه ای جذاب و زیبا به نمای ساختمان
- سرعت اجرای بالا
موارد مهم و ضروری در نصب نمای سرامیک خشک
- کیفیت مصالح: استفاده از سرامیک و مصالح با کیفیت بالا اهمیت زیادی دارد.
- استحکام و روش صحیح اجرای زیرسازی : انتخاب روش صحیح و نوع اتصال سازه های آهنی به نما و در پی آن ، اتصال سازه آلومینیومی و سرامیک به نمای زیرسازی شده از اهمیت ویژه ای برخوردار است که در صورت عدم توجه کافی مضرات فراوانی را در پی خواهد داشت .
- آببندی نمای سرامیک خشک : درزها، پنجرهها، برآمدگیها و نقاط کور ساختمان باید به خوبی آببندی شوند تا از نفوذ رطوبت جلوگیری شود.
- عایقبندی دیوار : ایجاد لایهی عایق بر روی دیوار قبل از نصب سرامیک، از نکات بدیهی و مهم است.
رعایت هر کدام از این نکات به شما کمک میکنند تا نمای سرامیک خشک اجرا شده دوام و زیبایی خود را در طول زمان بیشتری حفظ کند.
- شرکت تکین نما آلومینیوم به شماره ثبت 449037 و به عنوان مجری انواع سرامیک خشک با استفاده از بهترین متریال های موجود در بازار ، آماده ارائه خدمات به کارفرمایان و مهندسین محترم میباشد .
دیدگاهتان را بنویسید