انواع نمای شیشه ای کرتین وال
Curtain Wall Façade
نمای کرتین وال چیست؟
کرتین وال در معنای کلمه نوعی دیوار پرده ای است که از آن جهت پوشش نمای خارجی ساختمان استفاده میشود و در واقع نوعی جداگانه کننده فضای خارجی و داخلی ساختمان میباشد که علاوه بر وظیفه جداکننده ای – از بار مرده وارد بر ساختمان نیز می کاهد . از سیستم نمای شیشه ای کرتین وال بیشتر در ساختمان هایی که معماران و کارفرمایان خواهان بیشترین میزان فضای باز برای ایجاد زیباترین چشم انداز هستند” استفاده می گردد .
سازه استاندارد نمای شیشه ای ساختمان کرتین وال به جز وزن خود باردیگری را حمل نمی کند و به دلیل ساختار خاص سازه ای و نوع اجرا ( در صورتیکه استاندارد و بهینه باشد ) و لاستیک های عایق مورد استفاده ( جهت آب بندی و هوابندی ) – مقاوم در برابر نفوذ آب وهوا ” تبادل حرارت و برودت – فشارهی وارده بر اثر باد – و نیروی وارده بر اثر زمین لرزه و تکانه های آنی ساختمان می باشد .
ساختار اجرایی کرتین وال:
به طور کلی اجرای نمای شیشه ای ساختمان نمای کرتین وال از ترکیب ۳ جز, اصلی تشکیل می شود
۱- زیرسازی فلزی به صورت کمربند فلزی ( با قوطی یا ناودانی ) با اتصالات پیچ و مهره ای
۲- سازه اصلی نگهدارنده با پروفیل های الومینیومی سختی کاری شده به صورت افقی و عمودی
۳- مصالح پرکننده داخل فریم ها ( که امروزه بیشتر از شیشه به عنوان پرکننده در داخل فریم های آلومینیومی استفاده میگردد )
»» دیتیل های اجرایی متنوعی جهت اجرای نمای شیشه ای ساختمان کرتین وال مورد استفاده قرار میگیرد که اصولی ترین آن استفاده از نبشی و براکت فلزی با سوراخ لوبیایی ( الومینیومی – آهنی و گالوانیزه ) با اشکال متنوع می باشد که با این مصالح میتوان از مزایای استفاده از سازه کاملا مفصلی جهت اجرای نمای کرتن وال بهره برد .
انواع نمای شیشه ای کرتین وال
۱- نمای شیشه ای کرتین وال فیس کپ
در این نوع نمای شیشه ای، پس از ایجاد زیرسازی با پروفیل های آهنی به عنوان کمربند فلزی – از پروفیل های عمودی و افقی آلومینیومی جهت ایجاد سازه آلومینیومی نمای شیشه ای به عنوان سازه اصلی استفاده میگردد که با نبشی و براکت و پیچ و مهره بر روی سازه اصلی ساختمان نصب میگردد.
پس از اتمام این مرحله – شیشه ها به صورت موقت برروی فریم های آلومینیومی نصب شده و با استفاده از پروفیل های نگهدارنده – شیشه ها در جای خود ثابت میشود و در نهایت از پروفیل موسوم به درپوش ( که در انواع مختلفی مانند درپوش یو شکل صاف ۲ سانتی یا ۱۰ سانتی یا درپوش منقاری وجود دارد ) جهت فینیشینگ کار استفاده میگردد.
فینیشینگ نمای کرتین وال فیس کپ از بیرون نما – متداولا درپوشی با رخ ۵ سانتیمتر و عمق ۲ سانتی متر است که از بیرون نما بر روی فریم های آلومینیومی جهت نگهدارندگی شیشه ها در جای خود – قرار گرفته است سیستم نمای شیشه ای کرتن وال فیس کپ ( یا درپوش دار ) متداولترین سیستم نمای شیشه ای کرتن وال مورد استفاده در ساختمان می باشد .
۲- نمای شیشه ای کرتن وال نیم فیس کپ
همانند نمای کرتین وال فیس کپ است با این تفاوت که پس از اتمام نصب شیشه ها در جای خود – در یکی از قسمتهای افقی و یا عمودی پروفیل های کرتین وال در مراحل اجرای نمای شیشه ای کرتین وال به جای نگهدارنده و درپوش از چسبهای با قابلیت انبساط بالا و مقاوم در برابر اشعه خورشید استفاده میگردد .
۳- نمای شیشه ای کرتین وال فریم لس
به ۲ صورت اصطلاحا ۲ کاسته و فول فریم لس ( فریم لس یوچنلی ) مورد استفاده قرار می گیرد که البته مدل دو کاسته به دلیل مقدار بالای استفاده از پروفیل آلومینیوم ( گران بودن بیش از اندازه این سیستم ) امروزه کمتر مورد استفاده قرار میگیرد .
در مدل دوم که همان سیستم نمای شیشه ای کرتن وال فریم لس ( یوچنلی ) می باشد به صورت کلی به جای اسپیسر معمولی از یوچنل ( که خود شامل ۲ نوع است ( یوچنل پیوسته و گسسته ) استفاده شده و به جای چسب های پلی سولفاید عادی ( که در شیشه های ۲ جداره عادی استفاه می شود ) از چسبهای استراکچرال – دو جزیی – استفاده می گردد – در نمای شیشه ای کرتین وال فریم لس – یوچنلی از نوع خاصی فیکسچر شیشه که به صورت مخفی در نمای شیشه ای فریم لس کارگذاری میگردد استفاده می شود.
مزیت اصلی این سیستم عدم استفاده از نگهدارنده های معمول و عدم رویت درپوش در نمای خارجی ساختمان میباشد که به نوعی و تاحدودی نمای شیشه ای فریم لس به صورت یکپارچه تر از خارج ساختمان دیده میشود و شاید بتوان گفت ایراد اصلی آن محدودیت در ابعاد شیشه های مورد استفاده و هزینه بالای این نوع شیشه ها می باشد .
۴- نمای شیشه ای کرتین وال تقویت شده با فولاد ( رینفرس )
نوعی دیگر از نمای شیشه ای کرتین وال نمای شیشه ای کرتین وال رینفرس است که بسته به ارتفاع و ابعاد مدول ها و فواصل پروفیل های عمودی و افقی نمای شیشه ای کرتین وال و فواصل بسته شدن پروفیل های عمودی در نمای شیشه ای و فشار های جانبی وارده و ممان اینرسی لازم برای ایجاد سازه ای مستحکم که بتواند وزن و بارهای جانبی را به راحتی انتقال دهد از پروفیل ها با ابعاد متنوعی در ایجاد سازه نمای شیشه ای کرتن وال استفاده میگردد .
یکی دیگر از سازه های مورد استفاده در نماهای شیشه ای سازه نمای شیشه ای سیستم رینفرس است که در آن ابتدا از پروفیل های آهنی از جمله تیرآهن آی ۱۰ یا ناودانی و قوطی ۴۰*۸۰*۳ به عنوان استراکچر اصلی فلزی نمای شیشه ای ( که به صورت جوشی به هم متصل میگردد ) استفاده میشود.
این نوع سازه با توجه به یکپارچگی و ممان بالا تحمل بسیار بالایی در مواجه با بارهای وارده بر نما دارد . پس از اجرای سازه آهنی از پروفیل های آلومینیومی یو شکل ( با انفصال توسط عایق دی الکتریک ) جهت پوشش قسمت داخلی و خارجی سازه اهنی استفاده میگردد – این نوع سازه ( نمای کرتین وال رینفرس ) در قسمت هایی از نما به کار گرفته میشود که امکان استفاده از سازه آلومینیومی معمول – به تنهایی – وجود ندارد .
از جمله محاسن این سیستم میتوان به استحکام بسیار بالا – اجرای طرح های نامنظم هندسی در نما و امکان استفاده از شیشه هایی با ابعاد بسیار بزرگ جهت ایجاد چشم انداز مناسب مخصوصا در پروژه های ویلایی میتوان اشاره نمود .
محاسن استفاده از نمای شیشه ای کرتین وال در نمای ساختمان
» وزن کم و در نتیجه کم شدن بار وارد بر سازه اصلی ساختمان .
» ایجاد فریم های با ابعاد بزرگ و در نتیجه ایجاد چشم انداز مناسب
» استحکام و پایداری بسیار مناسب و زیبایی منحصر به فرد با استفاده از انواع شیشه نما
» در صورت اجرای استاندارد و استفاده از زیرسازی مفصلی : جلوگیری از مخاطرات تکانه های آنی ساختمان
» استفاده از شیشه جهت استفاده از نور طبیعی و همچنین کنترل نور توسط شیشه های رنگی
» عایق بندی مناسب جهت کنترل میزان صوت ورودی به فضای داخلی ساختمان و امکان استفاده از شیشه های ۱- ۲ و ۳ جداره.
» استفاه از انواع رنگ های پودری الکترواستاتیک ( ساده و سمباده ای ) – آنادایز ( مات – براق – خش دار ) و طرح چوب برای زیبایی بخشی هر چه بیشتر به فضای داخلی و خارجی نما .
خصوصیات تولید و اجرای نمای شیشه ای کرتین وال توسط * شرکت تکین نما آلومینیوم
» استفاده از انواع برندهای متنوع و معتبر تولید ایران ( شامل پروفیل شرکت های آکپا ایران – آلترال – تتا – تکتاز – کوثر و … )
و پروفیل تولید شده در کشور ترکیه ( برندهای سارای – آساش – لورنزو و … )
» دارای تیم های اجرایی مجرب – کاردان و متعهد
» سرعت اجرا و ارايه راه حل های مفید با کمترین هزینه و بالاترین کیفیت جهت اجرای پروژه های خاص
» استفاده از لاستیکهای آب بندی و هوابندی با جنس” ای پی دی ام ” با طول عمر و ماندگاری بالا
» استفاده از نبشی و براکت با سوراخ های لوبیایی جهت ایجاد زیرسازی مفصلی جهت کاهش مخاطرات مربوط به زلزله و تکانه های ساختمان
» تعهد و انگیزه بسیار بالا جهت تولید و اجرا و تحویل به موقع پروژه
» کیفیت و قیمت بسیار مناسب و کاملا رقابتی
کلمات مرتبط: بازشو کرتین وال, پنجره کرتین وال چیست, شرکت های نمای شیشه ای کرتین وال, قیمت شیشه نمای ساختمان, قیمت کرتین وال, مجری کرتین وال, مجری نمای کرتین وال, معایب کرتین وال, اجرای فریم لس, انواع شیشه فریم لس, سقف شیشه ای فریم لس, قیمت اجرای نمای فریم لس, قیمت پنجره های فریم لس, قیمت نمای شیشه ای فریم لس, نمای فریم لس چیست,
دیدگاهتان را بنویسید