کرتین وال رینفرس
Curtain Wall rain force
کرتین وال رینفرس (تقویت شده با فولاد )
گاهی اوقات به دلیل فاصله بیش از اندازه تیرهای اصلی ساختمان نسبت به یکدیگر ( برای مثال در قسمت ووید ساختمان های ویلایی ، واحدهای تجاری با سقف های بلند و یا دیواره سوله ها ) امکان استفاده از سازه های متعارف نمای کرتین وال وجود ندارد .
در این نوع سازه ها به جهت جلوگیری از ایجاد تیر اضافی در سازه اصلی و جلوگیری از مزاحمت بصری تیر اضافی ، استفاده از سیستم نمای کرتن وال رینفرس توصیه میشود .
در این نوع نماها بسته به ارتفاع نمای شیشه ای و فواصل اتصال پروفیل های عمودی به سازه اصلی ساختمان و فشار های جانبی وارده و ممان اینرسی لازم برای ایجاد سازه ای مستحکم که بتواند وزن و بارهای جانبی را به راحتی انتقال دهد ، از پروفیل های آهنی با ابعاد و سطح مقطع متنوعی در ایجاد سازه اصلی نمای شیشه ای کرتین وال رینفرس ، استفاده میگردد .
اجرای نمای کرتین وال رین فرس ( تقویت شده با فولاد )
1. نقشه برداری وضعیت موجود و تهیه نقشه های مدول بندی شده.
2. چک کردن نقاط ابتدایی ، انتهایی و عطف از جهت تراز – شاقول و ریسمان بودن.
3. برش ، اسمبل ( دوبل کردن ) سازه آهنی عمودی و نصب آن با استفاده از عملیات جوشکاری در محل معین شده در نقشه ( در اینجا میتوان جهت نصب سازه اهنی عمودی ، از نبشی و براکت با سوراخ لوبیایی در قسمت انتهایی بالایی سازه عمودی جهت بهره برداری از محاسن سازه مفصلی نیز استفاده نمود .)
4. برش و جوشکاری پروفیل های آهنی افقی در محل مشخص شده در نقشه ها.
5. نصب پروفیل های الومنیومی اکسترودی ( با مقاطع یو – تی شکل مانند ) از بیرون نما بر روی سازه آهنی موجود با استفاده از پیچ سرمته.
6. نصب پروفیل های آلومنیومی یو شکل از داخل ساختمان بر روی پروفیل های اهنی که به صورت ضربه ای با پروفیل های الومنیومی بیرونی درگیر میشود.
تا اینجای مطلب سازه آهنی تشکیل شده ، توسط پروفیل های الومینیومی کاملا پوشش داده شده است . از اینجا به بعد چه در روش فیس کپ و چه فریم لس ، بقیه موارد به همان گونه است که در مطالب قبلی توضیح داده شد .
اجرای نمای کرتین وال رینفرس :
در اجرای سیستم کرتین وال رین فرس ، ابتدا از پروفیل های آهنی از جمله تیرآهن آی 8 تا 12 – ناودانی و یا قوطی ۴۰*۸۰*۳ و 40 *40 *3 به عنوان استراکچر اصلی نمای شیشه ای ( که به صورت جوشی یا مفصلی به هم و به سازه اصلی ساختمان متصل میگردند ) استفاده میگردد .
این نوع سازه با توجه به یکپارچگی و ممان بالا تحمل بسیار بالایی در مواجه با بارهای وارده بر نما دارد . پس از اجرای سازه آهنی ، از پروفیل های آلومینیومی یو شکل ( با انفصال توسط عایق دی الکتریک ) جهت پوشش قسمت داخلی و خارجی شبکه اهنی تشکیل شده استفاده میگردد ، بدین صورت که هیچ پروفیل اهنی از داخل و بیرون نما قابل رویت نمیباشد و پروفیل های الومنیومی اکسترودی تمامی سطوح اهنی را پوشش میدهد .
نمای کرتین وال تقویت شده با فولاد یا همان رینفورس در قسمت هایی از نما به کار گرفته میشود که امکان استفاده از سازه آلومینیومی ( صرف ) به تنهایی – وجود ندارد .
مزایای کرتین وال رینفرس
از جمله مزایای کرتین وال رینفورس میتوان به استحکام بسیار بالا – اجرای طرح های نامنظم هندسی در نما و امکان استفاده از شیشه هایی با ابعاد بسیار بزرگ و به طبع ان ایجاد بیشترین سطح از شیشه در نمای ساختمان اشاره نمود .شایان ذکر است هر 2 سیستم کرتن وال فیس کپ و فریم لس با استفاده از سازه نمای کرتن وال رینفرس قابل اجراست .
دیدگاهتان را بنویسید